Campertræf

 

i284289739364958725

Til Autocampertræf i Skanderborg i 2005 et af de mange træf, jeg har været med til, i foreningen.

Træf uden forening

Den store forening.

Helt fra starten, hvor jeg købte min første camper, har jeg været med i en klub, omhandlende denne interesse, og det kan varmt anbefales. Ikke alene, giver det en masse tip, som kan være guld værd, ( og spare mange penge ) men det er altid sjovt og berigende, at dele erfaringer med andre.
Vi forsøgte først med den store klub, som har eksisteret i mange år, men jeg følte ikke rigtigt at der skete noget, og hvis der endelig skete noget, tog det tre år og en madpakke. Det er måske, lidt hårdt sagt, vi nåede aldrig med til et træf, men vurderede alene ud fra det blad, som kom 6 gange om året. Nyhederne var gamle, når man havde fået internet, og var vant til at ting, ikke tager tid, og flytter sig hele tiden. Og ting, der var til salg, var solgt lang tid, inden bladet kom på gaden. Jeg forsøgte flere gange at købe en markise til vores LTer, men ringede hver gang forgæves, men annoncen kunne godt være i de næste to gange bladet udkom, det syntes vi var noget uhensigtmæssigt.

Så da jeg fandt en hjemmeside, med alt omkring autocampere, og ferieforslag på nettet, som så meget mere spændende ud, og som hele tiden udviklede sig, i starten fra dag til dag, gav det os et frisk pust, og en stor ændring i vores camperliv.

Og da ejeren af hjemmesiden, kort efter inviterede til et træf, i Jylland, tog vi chancen, og tog der over. Dette til trods for at vi ikke kendte en eneste, af dem der havde meldt sig til træffet.

Det har jeg bestemt aldrig fortrudt, ikke alene havde vi, og vores ældste barnebarn, en utrolig dejlig weekend med lækker mad, og en masse socialt samvær, der blev vist en masse fotos fra en tur, til Kroatien, en rigtig appetitvækker, set på camperindretninger og sparket dæk, så det var en lyst. Vi var mange, der var enige om, at det ikke var sidste gang, at vi var med til et sådant træf.

Nye venskaber.

Men det blev også starten på nogle utroligt dejlige venskaber, som jeg stadig dyrker og sætter stor pris på. Det ene af holdene, har jeg stort set holdt sommerferie med siden, og det andet, har vi holdt 1½ uges ferie med i 2005 sammen med begge hold, har vi været på talrige ture, krydret med masse dejlige oplevelser, fællesspisninger, og rigtig hygge.

Det første Træf.

Træffet startede lørdag eftermiddag, vi var kommet tidligt, grundet, at de lovede storm i weekenden, valgte vi at køre over broen, sent fredag aften, og fortsætte kørslen, så vi kun havde kort afstand at køre til træffet. Så vi landede allerede på Hærvejcentret, en tidligere skole i byen Kollemorten mellem Tørring og Givskud, om formiddagen. Vi beså stedet, hvor træffet skulle holdes, og kørte så videre, for at se lidt på omgivelserne, inden det var officiel mødetid.
Vi kørte ind i gennem byen, og blev pludselig prajet af en ukendt mand, som kendte vores camper, på afstand.
Vi vidste jo godt at den var berømt i Korsør, og berygtet på vejen, hvor vi bor, for jeg var altid i gang, med at lave et eller andet på den, men at man også kendte den i Jylland, var imponerende. Men det viste sig nu, at være manden bag hjemmesiden, og bagmanden for træffet. Vi fik hilst hjerteligt på ham, han var utroligt spændt på hvordan, det hele ville forløbe, om folk nu også kom, han havde jo bestilt en masse mad, og lejet centeret for rigtig mange penge, og dette skulle så være prøveballonen, for om det hele ville lykkedes.

Men alt gik fint, eneste uheld var, da han mente, at vi alle skulle holde på stedets idrætsplads, hvor vandet stod til græskanten, flere steder, han mente dog, at have fundet et mere tørt sted. Vi var efter en tur i omegnen, kommet tilbage, og kørte som de første ud på området, det gik fint, indtil vi skulle bakke og dreje samtidig, så satte den sig. Vi måtte trækkes fri, af det ene hold fra Ringsted, som havde tvillingmontering på deres vogn. Derefter holdt vi alle oppe i gården. Det vil sige, det var ikke meget vi opholdt os der, for der skete noget hele tiden, ikke alene for os voksne, men da det var en gammel skole, hvor gymnastiksalen var bevaret, træffet blev holdt på, så vi dårligt nok, børnene til spisningen, ja alle hyggede sig gevaldigt.
Da børnene, og senere pigerne, var lagt i seng, sad drengene, og fik en lang og seriøs samtale over en øl, og et glas vin, vi talte en del om vores biler, og senere på aftenen / natten, faldt snakken på, at danne en lille ny klub, en rigtig god ide, syntes alle, dagen efter, hvor vi evaluerede, over træffet, inden vi gik hver til sit og tog hjem, om eftermiddagen.

De første spæde tiltag, til en ny klub.

Men det skulle vise sig, mere svært, at gennemføre, end vi havde regnet med.
Alle elementer var ellers til stede, masser af aktive medlemmer, som ønskede at være med, og masser af gode ideer, som alle kunne bruge i forbindelse med deres hobby og store interesse.
Men desværre lå hele arbejdsbyrden, på den mand, som havde startet denne side op, og de første år, havde han, kan jeg se, her bagefter, en alt for stor arbejdsbyrde, hvilket sikkert gjorde at han kørte træt i det til sidst.
Det kneb også noget med at blive enige, i den bestyrelse man havde sammensat, og krævede nogen udskiftning i ledelsen, inden man fik foreningen helt på hjulene. Men i dag ser det ud til at køre, rigtig fint, man har valgt at dele arbejdet ud på flere personer, så ingen bliver trætte af hvervet.
Se en demo af klubben her:
http://www.dk-autocam.dk/

Jeg var selv med under opstarten, af klubben, men trådte ud efter den første periode, da der opstod en del interne stridighedder. Herefter deltog jeg kun, med hjælp, til at svare på spørgsmål i vores brevkasse, som senere blev omdannet, til et rigtigt forum, hvor ens spørgsmål og besvarelser kunne ses med det samme. Den var faktisk lige ved at blive en succes, på et tidspunkt, men jeg deltog også aktivt, syntes jeg selv, benyttede en hver chance, til at komme med indlæg, men prøvede også ihærdigt, at trække andre med, hvilket jeg så som genvejen til succes. Når et emne havde været oppe, og blevet vendt og drejet, prøvede jeg at lave en opsummering, eller gik lidt i dybden med virkemåde m.m.

I nogen tid var jeg kun passivt medlem, da jeg til sidst følte, at det kun var mig der skrev i klubbens forum, og bestyrelsen næsten aldrig gav til genmæle.
I alle foreninger, er der som regel nogen, der har en anden mening, end dem der lægger dagsordenen. Det er kun sundt, hvis de giver sig til kende, og kan være med til at vende klubben i den retning, så flest muligt, får størst glæde af den. Og da det jo er en internetbaseret klub følte jeg egentlig, at det var medlemmernes eneste mulighed, for at komme i kontakt med bestyrelsen, med mindre de kom til træf og generalforsamlingerne. Men sådan så bestyrelsen ikke på det, de mente, at de kun skulle arbejde i baggrunden, og tage de store og tunge beslutninger, og sådan en envejskommunikation, mener jeg ikke er givende, for medlemmerne, eller i hvertfald ikke for mig.
Men jeg har dog flere gange været lige ved at skrive, hvis nogen har berørt et emne, som jeg har ment, at jeg vidste noget om, og en enkelt gang, gjort det, da jeg følte at man kom lidt for tæt på den lille gruppe, som vi er blevet til efterhånden.

Jeg har i årenes løb, været med til at opstarte to klubber.
Den første for ejere af en Ford Escort på Sjælland, som jeg hele mit liv har gået meget op i, og haft mange af. Det er utroligt spændende, i starten, at få sat ting i gang, og se effekten af de tiltag man gør, men på sigt, overstiger problemerne, desværre de glæder, der gerne skulle være, eller måske har det, været mine forventninger, der var for høje.

Aldrig mere en klub, men måske alligevel

Helt fra starten, følte vi at to andre hold, som kom fra Ringsted faldt helt i vores smag, og delte mange af vores interesser.
Så hvad var mere naturligt, når vi alligevel lå og kørte rundt, på Sjælland, at slå følge. Og det er blevet til mange dejlige weekender, fester, bryllupper, fødselsdage m.m. men også mange søndags eftermiddage, hvor man lige har kigget forbi til en tår kaffe og lidt blødt brød, eller man har aftalt at tage ud, og se noget sammen, evt. med en enkelt overnatning.
Efterhånden er det blevet sådan, at man skal have en meget god undskyldning, for ikke at mødes, og det er jo dejligt.
Det startede helt i det små, med at vi mødtes, nogle stykker, på den store parkeringsplads, ved Stigsnæs i nogle weekender, men nu er der faste arrangementer, til Jul, og Påske og mange andre småtræf, vi tager også gerne på mindst et af de mange markeder, gerne det store i Luderslev i Syd-Sjælland, og gruppen er efterhånden vokset til 7 vogne, når alle er med, og det har givet os, en masse nye venner.

Træf i den lille forening.

Traditionen med et for(h)juletræf blev startet, allerede i 2002 af Trine og Polle, det blev holdt i deres daværende lejlighed, vi var på det tidspunkt kun tre par.

Året efter i 2003 kørte vi, til Faxe Ladeplads, på campingpladsen, hvor Gunne og Mogens, stod som værter, vi var da blevet to vogne mere.

I 2004 holdt jeg, og min daværende kone, det på Halsskov camping, i Korsør. Endnu en vogn var kommet til. Det var det sidste år pladsen eksisterede, den blev desværre lukket året efter.

I 2005 var det så Monique og Renés tur, og det blev holdt på Guldborgsunds campingplads, på Lolland, og igen, var der kommet et nyt par mere med.

I 2006 var det igen Trine og Polles tur, til at finde stedet for årets træf. Det blev Assentorp camping ved Stenlille.

I 2007 blev træffet holdt på Nykøbingfalster campingplads, med Kathe og Max som værter.

I 2008 står jeg selv som vært igen, det er endnu ikke fastlagt, hvor det bliver.

Årets hotteste gave, ved terningespillet i 2004

En af de faste traditioner, ud over, god mad, som man selv medbringer, vin eller vand efter behov, og mængde, er det regelen, at vi går en god lang tur, efter frokosten, både for at se omgivelserne, og samle appetit til spisningen, om aftenen. Men også for at være helt klar, når spillet om seksere, løber af stabelen. Dette er nok, dette, årets sidste træfs hovedmål, og utroligt sjovt. Det er store penge der er på højkant, hver deltager, kommer med 1 - 2 gaver, der max må koste en tyver. Det er nu ikke prisen, men mere det at finde noget helt specielt, hvad der godt kan være svært, til de penge.
Spillet starter med, at man skal slå en sekser, for at må tage en gave, når alle gaver er taget, mange gange af få personer, sættes der en tid, på et skjult ur, og man må så tage fra hinanden. Dernæst pakkes der ud, og efterfølgende spilles der igen, og tages fra hinanden. I år var der indført en tillægsregel, om at man ikke, måtte tage den sidste pakke, fra nogen, og så ender det hele jo lykkeligt, med at alle har fået en pakke til sidst.
Spørgsmålet er dog, hvad man skal bruge det vundne til, for der er mange, løjerlige ting på bordet, og hvert år, er der noget, som alle prøver at få.

Aktiv campist

Da vi på et tidspunkt, i 2005 af det ene af vores vennepar, fra Ringsted, blev bedt om at se på en klub, med aktive campister, som havde mange spændende træf, på programmet, fattede vi med det samme interesse, for denne klub.

Vi var nu kun med til et enkelt træf, i 2005 ( Fredensborg ) desværre, men tid er nogen gange, virkelig en mangelvare i vores liv. Vi har begge et arbejde, som også, udfylder en god del af vores fritid. Vi har altid forskudt ferie, i forhold til andre, og arbejder tit, når andre har deres feriedage. Men i 2006 vil vi altså prøve at blive bedre til det med ferie. Vi lagde ud med at holde 4 ugers sommerferie i 2005 det var skønt, vi havde talt om det i flere år, og vi prøver det igen i år, for med fire ugers ferie, kan man tillade sig at slappe af, en dag inden man tager afsted, og komme hjem, 3 - 4 dage før man skal på arbejde, og alligevel have været væk i tre uger. I år vil vi også prøve at holde nogle forlængede weekender, af og til, som vi har gjort før, for at kompencere, for manglende frihed i ferierne.
Og her er det de aktive campister kommer ind i billedet.

For det er virkelig en klub der sker noget i. Mange gange, mere end to træf på en måned, og man ligger ikke stille om vinteren, her sker der næsten ligeså meget.

Nu ved vi godt, at vi ikke har nogen som helst chance, for at komme med, til bare halvdelen, af de træf, de arangerer, men vi har alligevel valgt at melde os ind her i 2006 med det udgangspunkt, at prøve at være med, så tit som muligt.

Af flere grunde:

Man er tilbøjelig til at køre de samme steder, igen og igen, og det bliver efterhånden svært at finde nye steder.

Vi er en stor familie, med tilsammen 5 børn og 8 børnebørn, alt inklusive, det gør at, der tit er et arrangement i familien, som vi skal til, og dette har jo som hovedregel første priotet.

Man er meget bedre til at komme afsted, hvis der på forhånd er et spændende sted på programmet.

Vi har af egen erfaring, set mange gange, at ting vi har set for flere år tilbage alene, uden en guide, bliver meget mere spændende, og udbytterigt, når man kommer i en flok.

Vi har også prøvet at være i udlandet, i storbyer, alene, og efter nogle år, igen opleve byen, men denne gang, sammen med et andet par, som ikke havde været der før, det er noget helt andet, og giver i mange tilfælde et større udbytte.

Se deres hjemmeside.
http://www.aktive-campister.dk/