Hvorfor?

Hvorfor?

Hvad får en mangeårig camperentusiast som mig, til at skifte tilbage til en campingvogn, i stedet for en camper med dens mange fordele.

Ja historien er kort den, at da jeg blev skilt for nogle år siden, var jeg i lang tid meget i tvivl om jeg skulle sælge eller beholde den. Den var jo en stor post på mit budget. Men da jeg på et tidspunkt stod uden noget andet sted at bo, valgte jeg altså at beholde den. Den gang havde jeg nok gjort en bedre handel, og sikkert nemmere kunnet sælge den end i dag. Men

Den gang kunne jeg jo ikke forudse to meget vigtige faktorer omkring mig selv og dens fremtid.

Jeg havde ikke nogen anelse om, at jeg igen skulle bo sammen med en kvinde og hendes to børn.

Jeg kunne heller ikke vide at man efter flere år med dårlige tal på bundlinjen, valgte at lukke min arbejdsplads igennem mere end 22 år her til Nytår 2010

Men det lå til gengæld hurtigt fast, at hvis vi på nogen måde, skulle få tid til camping i min nye familie, blev det nok kun lidt i sommerperioden, og ikke som tidligere, lige så snart en hver lejlighed bød sig.

Det lå også fast at den camper, jeg jo havde købt for mere end fem år siden, ikke længere helt passede til min nuværende familie på fire og slet ikke efter at vi havde fået en stor hund.

Jeg gik og tænkte meget de tre første måneder af året, skiftevis ville jeg sælge, og til andre tider beholde. Men efter at bomben omkring lukningen af min arbejdsplads, satte jeg den alligevel med det samme til salg.

Den forhandler havde også en sådan vogn, som vi kunne bruge, det var begrundelsen for valget, men ugen efter fandt jeg en magen til i vores nærmeste by Slagelse, betydeligt billigere og med alt det udstyr vi ønskede, bl.a. en fin mover.

Men jeg havde altså ikke lige 115.000,00 kr. på kontoen, ville gerne vente og se om camperen blev solgt og jeg syntes også at der var for lidt plads til ungerne i den vogn vi begge syntes om. Jeg havde drømt om, at de skulle have deres helt egen afdeling med køjer og et bord, så de ikke skulle flytte deres ting, når vi skulle spise, samt at spil og den slags, kunne holdes væk fra siddegruppen.

Vi satsede ikke, selvom den var utrolig flot, men fandt i stedet denne dejlige Adria Forma 6,10 fra 1991 tudsegammel, vil nogen sikkert sige, men det var nu ikke den helt skrabede udgave fra det år kan jeg sige.
Og så havde jeg råd til at købe den, uanset om camperen blev solgt eller ej.

Ud over den dejlige centralvarme og gode plads over alt, er den født med en masse skabsplads hele vejen rundt og meget anden god aflæggeplads.

Køkkenet er også rimeligt veludstyret med en del skabe, tre blus på komfuret, emhætte og et pænt stort køleskab.

Toilettet er godt nok uden varmt vand, men med en bruser og brusebund, så det kommer snart til. Ligesom der kommer en fast affaldsvandtank under vognen, mellem vangerne, ligesom der fra starten har været fast vandtank som i en camper.

I det hele taget, vil vi bruge den, som vi brugte camperen, men blot kun i det omfang det er muligt at passe tiden ind.

Med de årlige udgifter fordelt på månedsbasis, sniger den med forsikring og vægtafgift sig alligevel op på 217,37 kr. om måneden. Men jeg overvejer nu ikke at tage pladerne af om vinteren af den grund.

Jeg havde denne dejlig campingvogn i et par år, men da forholdet pludselig løb af sporet, begyndte jeg at se mig om efter en lille autocamper igen.

i284289739406323227

Her er vogntoget fotograferet ved udkørsel fra Corona camping ved Ringsted. En af de få gange, den blev brugt, desværre.

i284289739398810408

Her ses køje afdelingen, i trækenden, med bordet til højre, hvor der også kunne sove en.

i284289739398810418

 

I den modsatte ende (bagenden) er siddegruppen med god plads anbragt. Om natten slås bordet ned, og en topmadras rulles ud.

 i284289739398810432

I midten, ud mod teltsiden, findes køkkenet. Stort praktisk, højt og med god skabsplads. Der var tænkt over det, måske til fastliggere.

 i284289739398810446

Modsat køkkenet fandtes toiletet med brusebund og klapvask. ikke lige min stil, med den vask, men brugbart og yderst praktisk. Det blev hurtigt lavet om, med selvstændig vask med varmt vand, som også manglede.