Båden

En lille og god er bedre end en stor, man ikke har råd til at købe.

Efter i omkring fem år, i min ungdom, at have haft en jolle, bl.a. mens jeg rejste ude, har jeg I mange år, haft en drøm om igen at få en lille båd.

Grunden til at jeg dengang valgte en på netop 14 fod, er den, at den skulle spændes bag efter den camper, jeg den gang havde og hele vogntoget, ikke måtte være mere end 12 m. i alt, da jeg så skulle erhverve et C kørekort. Det blev dog ikke nødvendigt, da jeg efter nogle år valgte at sælge camperen.

Men her følger lidt fotos fra ændringen af båden, der kommer til at bestå i at dele den på langs, under vinduerne. Og lave det stykke, der mangler.
Det lyder ikke som noget stort projekt, det er det sikkert heller ikke, for de rigtige personer, men dem hører jeg så ikke lige til. Omvendt er jeg nu færdig, på de tre sider udvendigt, mangler på siden af døren. Og skal så ind i kabinen, og give to lag der, samt lave forstærkningerne. Så der er et stykke vej endnu, men nu er jeg da kommet i gang.

i284289739401115591

Sådan så den ud. Det var et stort arbejde at rense, glasse og male.

 

i284289739386300467

Sådan ser den ud bagfra.

 

Efterskrift.

Nu er der efterhånden gået en del år siden købet af båden. Den har indtil nu, kørt flere km. På vejen, end den har sejlet sømil på havet.

Men jeg har stadig drømmen om, at til næste år kommer den ud at sejle. I 2014 lykkes det at få den lavet færdig indvendigt, nu mangler kun vinduerne at blive monteret.

Den vil nok altid bære navnet Vand skræk som den blev døbt af mine kollegaer på Scanglas.

Historien er denne, da jeg købte båden, var jeg lige blevet skilt for anden gang. Jeg havde måttet forlade mit hus, da det var umuligt, at vi begge kunne bo der samtidig. Efter at have fået det hele lidt på afstand og jeg var flyttet hjem igen, manglede jeg noget at gå op i,

Jeg har altid fortrudt, at jeg byttede min første båd med en campingvogn. Men på daværende tidspunkt, var det en nødvendighed. Jeg stod for at skulle på rejse arbejde igen. Familien, min kone og 2 1/2 årlige datter skulle være hjemme og jeg skulle bo på billigste måde, så der var råd til at tage hjem så ofte som muligt.

Det endte dog med, at min kone og datter kom med. Vi lå bl.a. i Stavanger en hel vinter i op til 20 graders frost.

Efterfølgende, skal det siges, at bytte handlen tjente sig selv ind mange gange. Ikke kun på rejse arbejdet, men også senere som ferie vogn, både for os selv, men også i mange år som ferie/weekend hus for min mor ved Havnsø.