Sidste nyt 5

 
Så fik Fiestaen lov at fortsætte på vejene

Da det er upraktisk med syn, midt i sommerferien, valgte jeg at køre til lovpligtigt syn med Fiestaen lige efter modtagelsen af indkaldelsen.

Jeg havde skiftet skiver, som var på tide efter 83.000 km. eller måske 69.000 for jeg husker ikke, om den havde fået nye, da jeg overtog den. Da havde den gået 14.000 km.

Han var godt tilfreds med den, indtil han nåede til højre forhjul, der var en kende slør i styrekuglen.Lidt eller meget, den skulle skiftes og det blev den. 219 kr. + 1100 for skiverne.

Det er dyrt at have bil, men også dejligt.

Det er mindst dobbelt så dyrt, at have to, men jeg ville nødig undvære. Og i grunden er de begge meget billige i drift. Den ene har dog et alkoholisk forhold til benzin, men man vælger jo selv, hvor langt man vil køre.

I næste weekend, er det igen tid til en køretur, ud i landet og så er næste mål Vig festivalen, hvor jeg er med for første gang, som hjælper.

Ferieugerne, bliver brugt på en tur rundt om på Sjælland, bare køre rundt på må og få. Eneste faste mål er Komo Rallysprint i Gammelrand.

God sommer ønskes til alle.

B.H.


Så fik jeg endelig et job

Efter at have søgt job, i 5 mdr. lykkes det endelig.

Efter tre måneder, blev jeg i lighed med 10 andre arbejdsløse fleksjobbere, indkaldt til kaffekursus (Kvik start kursus) 6 onsdage i træk. Det var nu meget hyggeligt, specielt efter et par gange, hvor vi havde lært hinanden at kende.

Jeg søgte både vidt og bredt, men intet lykkes. Jeg var rundt i Slagelse og søge uopfordret og ligeledes i nærområdet Korsør.

Jeg havde efter 3 mdr. to job i udsigt, det første fik jeg nok ikke, grundet arbejdsgiverens netværk.

Det kan jo som bekendt være en fordel med et netværk, men altså også en bagdel, som i dette tilfælde, hvor ejeren var ven med 1. manden, på mit tidligere job. Og så er det vel meget naturligt, at de har talt om, hvordan jeg var at have som ansat.

Det har jo været noget op af bakke, de tre år jeg var der.

Jeg har ikke haft nogen sygedage, men til gengæld taget en masse ekstravagter, for andre og måske en hel del for specielt 1. manden.

Jeg stillede krav om: At der ikke blev røget i bilen, at man selv ryddede op, når man havde kørt i den og fjernede sine tomme flasker og at man tankede, inden man gav den videre.

Jeg bad også om: At man fortalte, hvis man havde lavet en skade på bilen. Og at bilen kom til service, når der var noget galt. Det var især her det kneb.

En ting er, at man kan glemme, eller udskyde en opgave, det gør jeg hele tiden. Men når man bevidst lyver om det, så er min grænse nået. Dette skete flere gange, hvor jeg påtalte det og til sidst selv bestilte tid. Så var målet nok nået.

En anden ting var, at de steder, vi skulle sætte vognene til strøm, manglede ledningerne ofte og skulle findes andet sted på plejehjemmet. Det syntes jeg ikke helt var min opgave og påtalte det. Det styrker jo ikke ens popularitet.

Det andet job, som jeg fik igennem mit netværk, var som a-m mand på Kruusesminde landbrug. Det er en stor herregård, hvor jeg skal gå til hånde med alt, men ikke køre med de store traktorer, desværre for mig, men sikkert godt for dem. For med mit syn, eller afstandsbedømmelse, skal man nok ikke slippes løs med flere hundrede hestekræfter.

Men der er også meget andet, at lave. P.t. er jeg i gang med at male vinduerne, i kælder etagen 1. gang med linolie maling. De skal have 3 gange i alt.

Så kommer den travle tid, for camperen og mig. Det vrimler med træf, Drengerøvsaften og Vig festivalen, hvor jeg er kommet med, som hjælper. Det bliver spændende at prøve at være med.

Sommerferiens start, bliver nok lagt efter at kunne være med, til opsætning på Vigfestivalen, altså som en del af den. Men alt er pt. noget uvist, afhængigt af, om jeg får det job, som jeg har i udsigt.
Køteren flytter.

"Køteren" indtog straks sit nye domæne. Ikke for at bo der, men jeg havde lagt fliser, med jord omkring og her gravede han sit kødben ned. Den hund giver mig mange glæder.

Der er mange former for løsninger, på problemer.

Jeg havde sidste år, et problem med at "Køteren" slæbte jord ind, når døren til stuen var åben. Han havde det med at gå sin pralerunde langs hegnet ind til naboerne. Det indbefattede en tur over den lille stenhøj i hjørnet.

Turen gennem planterne, giver fugt på poterne, som benyttes til at opsamle jord på højen. Det kunne være løst med asfalt på højen, men jeg valgte en noget anden løsning.

Jeg har simpelthen ettableret et "Køterskur" på højen.
Synsindkaldelse.

Jeg besluttede at køre op med den onsdag d. 11.04.18 Man føler jo altid, at det er et spørgsmål, om liv eller død.

Jeg havde dagen før forespurgt om, hvor travlt der var på denne dag og der var god plads.

Efter dagens første tur med "Køteren" gik jeg i gang med at afmontere de gamle baklygter. Jeg havde spurgt om hans forhold til dem. Han sagde: At det var ikke noget han går op i og der forøvrigt også var et par mere under kassen, på den originale bil, nu vi var i gang. Jeg var lige ved at sige: Hvorfor kan du så ikke, have det samme syn på mine højtmonterede "Pløjelygter" Men jeg vil jo gerne bevare det gode forhold til ham.

Jeg ville således, lade dem sidde, men så kunne jeg ikke finde det ene glas, som jeg havde klippet plader til at dække over. Dermed var sagen afgjort, de blev taget af.

Projektørerne blev taget af, som de plejer.

Kl. 11.30 ankom jeg til synshallen, for at få at vide, at første ledige tid, var kl. 13.40 Super, sagde jeg, der skal jeg køre hjemme fra, for at hente barnebarnet på Næstved station, da han skal til sesion tidligt dagen efter.

Jeg kørte ud og handle og tankede. Da jeg kom tilbage, medbringende to stykker morgenbrød, gik der ikke længe, før han kom og ville låne bilen. Den sidste kunde, var ikke ankommet og så var det min tur.

Jeg nåede, ikke en gang at få svedeture m.m. han afprøvede bremserne, foran super, bagpå en lille fejlbremsning, men acceltabelt. Ind på den store lift. (Jeg havde pillet antennen af, på forhånd.) Jeg havde fået dækket det meste med Textyl. Han går altid meget op i fortøjet og broen. Han så de nye rallybøsninger, monteret efter hans anvisninger. Så snakkede vi lidt om, hvad jeg havde gjort med den. Den havde fået nye tårnlejer og bøsnings sæt, nederst i ratstammen. Han var glad for de nye LED baglygter og ditto kørelys foran. Ja han er i det hele taget meget glad for min bil, for han har selv haft en magen til og syntes, den er noget særligt og værd at bevare.

Afslutningsvis meddelte han, at næste gang, om 2 år, ville den blive 30 år, når han ser den og så ville der efterfølgende gå hele 8 år, mellem dens syn.

Så skal den færdigsamles og er klar til at køre ud i sommeren.
1. overnatning 2018

Den første overnatning, blev som ofte før, hos Mogens Madsen i Ringsted. Det blev en hyggelig eftermiddag, aften med 16 andre Normænd. Desværre, havde jeg en aftale dagen efter og måtte bryde op tidligt. Tak for hyggeligt samvær til værtspar og Normænd.

Jeg har nu i nogle måneder, arbejdet på at få min camper klar til sæsonen. Hvert år, har jeg tilført noget nyt. i år er det kørelys, trinbrædder, Textylbehandling og pt. 2 ekstra solceller. Jeg har jo i årevis haft for lidt strøm, i forhold til et kompressorkøleskab og en vandvarmer på 12 v. Jeg har fra starten haft en solcelle på 55 w. Nu har jeg tilkøbt 2 stk. på hver 100 w. i alt = 255 w. Jeg håber det er nok, hvad jeg tror på, men igen, det afhænger jo af, om solen er på Himlen.

God Påske til alle.
Intet nyt, er godt nyt.

Sådan er det ikke altid.

Da jeg af min læge fik besked på, at sygemelde mig, i Januar, grundet at mit knæ var vokset i størrelse. Efter 14 dage, fik jeg besked fra kommunens sygdoms medarbejder om, at man ikke kunne være sygemeldt så lang tid, så nu raskmeldte hun mig. Et knæ bliver ikke rask på 14 dage, sagde jeg til hende og har senere bedt mine to, henholdsvis jobkonsulent og fleksjobkonsulent, om at finde ud af, hvem den kvinde var. Det er endnu ikke lykkes. Så det ender nok med, at jeg må bede om akt indsigt.

Da jeg således, går fra sygdom, til arbejdsløsheds understøttelse, skulle jeg på ny underskrive et dokument, som kom på E boks. Det havde jeg læst, men ikke reflekteret på, så her til månedsskiftet, kom der ingen penge.

Til gengæld, har de været flinke til at tilbyde job. Der har været flere, bl.a. et som handymand på et kursuscenter i Slagelse og et i Sorø. Problemet er dog, at når jeg har sagt ja til at prøve jobbet, så hører jeg ikke mere.

I dag blev jeg kontaktet af min konsulent om et job med klargøring af biler. Da jeg kontaktede firmaet viste det sig, at det var et 37 timers job. De havde søgt en mand til textylcenteret på 37 timer og en tilsvarende til klargøring. De havde der i mod søgt en chauffør, med alle kørekort på 20 timer.

Det må være svært, at passe et job af den karakter, hvis man ikke kan skille de røde kugler, fra de blå, på kuglerammen.

Jeg har selv søgt en masse, for deres input, kan jeg virkelig ikke bruge. Tvært i mod, de gør mig tosset, for hvorfor skal de sidde der, hvis de ikke forstår hvad de laver.

Nå nu er det weekend. Jeg har lånt en gammel vens værksted, skal lave noget lys, flytte nogle relæer i motorrummet samt andre ting på camperen.

Den er lige blevet textyl behandlet hos min bror. Nu skal der laves stænklapper, m.m.
Opfølgning.

Her kort tid efter, at jeg var til samtale hos denne bager og kunne have fået jobbet, hvis jeg ville. Læser jeg nu i avisen, at han havde solgt foretningerne, allerede før han forsøgte at antage mig. lidt løjerligt.
Et godt liv.

Da jeg to dage før Nytår, fik beskeden: Jeg bliver nødt til at fyre dig, tænkte jeg først, Åh nej. Men efter to uger og efter at have kæmpet med et dårligt højre knæ, siden midt i december, besluttede jeg alligevel mig for at sygemelde mig.

Det er så mine første sygedage i firmaet efter tre år.

Problemet er jo, at tiden gør, at man ikke slår læssesmækken helt ned og træder op på den, men tager et højt trin og drejer rundt på det højre ben, til det andet kan træde på pladen. Det siger sig selv, at det giver en stor belastning på benet.

Benet har holdt til det, fra Nytår 2014 men sidste halvdel af året 2017 har været fyldt med mange omkørsler, med ventetid til følge. Det har gjort, at tempoet er blevet skruet noget op.

Da jeg viste lægen det, sagde han med det samme: Det skal have ro. Jeg opgav, at spørge, om han kunne huse hunden et stykke tid. Til gengæld har jeg ændret antal ture, fra tre til to. Det har hjulpet noget, men også at jeg ikke arbejder de tre dage.

Derfor var jeg tidligt ude med annonce på FB og det gav fint resultat. En ung bager, med flere butikker, havde brug for en håndværker/handymand. Desvære var det med en startløn på 120 kr. i timen. Og selv om jeg i annoncen skriver, at jeg ingenting kan, er fleksjobsystemet opbygget sådan, at tilskudet starter ved 140 kr. Jo mere, jo bedre. Jeg spurgte på Jobcenteret, hun sagde, så meget haster det ikke, med at få et job. Vent til du finder det rigtige. Det er jo en god kombination.
Godt Nytår.

Jeg vil her på årets sidste dag ønske alle, som læser med her, samt venner og bekendte og alle som jeg på den ene, eller anden måde har forbindelse med, et rigtigt godt og lykkebringende Nytår, med tak for det gamle.

For mit eget vedkommende, bliver det et nyt spændende år, med forhåbentligt nyt arbejde og mange gode oplevelser.

Bedste hilsner

B.H.
Hjemme igen.

Efter lidt udpakning, mest maden i køleskabet, var det tid til en slapper i stolen. Jeg følte mig lidt brugt. Det har været nogle travle dage.

Efter en mindre eksplosion i pilleovnen tirsdag formiddag, ville jeg starte oliefyret, som har tjent mig trofast i 31 år + 9 år mere hos de tidligere ejere af huset. Jeg havde tidligere ændret til en 60 l. dunk, afprøvet og fundet det i orden. Nu var det bare at starte. Men det ville bare ikke fungere. Jeg tog sensoren ud, luftede ud og det kørte igen kortvarigt. Til sidst blev kontrolkassen træt. Normalt, har jeg altid en ekstra, den kunne jeg ikke finde.

Jeg havde for kort tid siden fået et andet, næsten nyt fyr af en god kammerat. Det skulle ellers bruges til et forsøg med opvarmning i garagen, men når det skulle være, var der god mening i, at udskifte dette, flertrins, med det ældre. Som sagt så gjort, men med dårligt resultat. Man hørte det slå til og så ikke mere.

Ind og google kontrolkassen, det viste sig, at hvis man ikke havde en forvarmer installeret, foran fyret, skulle terminal 3 og 8 luses over. Nemt nok, bortset fra, at der kun kunne være 2 ledninger i de små teminaler. Det kunne løses med to kronmuffer, som der dårligt var plads til under selve kontrolkassen og ledningerne, var jo ikke alle lange nok, til at trække uden for.

Det lykkes til sidst og det kørte bare perfekt, et kort øjeblik, indtil, den ene af de to slanger, som før havde været frem og retur til pumpen nu var sat i serie var tømt. Så gik det op for mig, hvad problemet havde været: Før havde disse to slanger, været forlænget, med hver sin luftslange. For en sikkerheds skyld havde jeg byttet disse, men de har åbenbart begge været utætte. Der burde være garanti på disse, for de er ikke byttet i de 31 år, jeg har boet her, men har heller aldrig, været bukket den helt modsatte vej.

Alt dette medførte, at turen til Fejø, blev udskudt en dag, at der ikke var varme i huset en nat og at jeg blev helt pænt forkølet og senere fik ondt i halsen.

På Fejø, skulle der ud over, almindelig hygge, monteres to radiatorer. Dette var en udløber, af den fine kedel, som vi satte op i kælderen sidst på året. Nu var det blevet småt med varmen i kælderen og barnebarnet skulle have værelse der.

Jeg ankom fredag til middag og vi gik i gang ved 15.00 tiden og sluttede den dag kl. 19.00 Næste dag startede vi tidligt kl. godt 7.00 og brugte hele dagen, men så fik vi også tætnet vandindgangen, fik en god frokost og en dejlig bøf til aften.

Vi nåede det hele og kl. 11.00 tog jeg færgen over og vi (Santos og jeg) startede turen hjem. Der skulle afleveres pakker hos min Xkone og hendes kæreste. Jeg blev tilbudt kaffe, som, da jeg hentede pakker til den modsatte vej, men afslog. Jeg var simpelthen så træt og forkølet.

Derfor var overraskelsen stor, da min tidligere kones kæreste ringede og inviterede til spisning Juleaften. Jeg afslog, af samme grunde, men blev bare så glad over dette, som jeg syntes er utroligt stort.

Så året ender med at blive rigtigt godt, håber også, at mine læseres er blevet ligeså.

Glædelig bagjul

B.H.
Glædelig Jul og godt Nytår.

Ja så, er Julen over os. Indtil nu har den på ingen måde været stresset.

To Julefrokoster, er det blevet til. Den ene med herreholdet, fra gymnastik, hos mig. Vi var 9 som hyggede os fra 18.00 til 22.30 med god mad og lidt vådt til.

Den anden, en privat med gode venner, han en tidligere kollega fra glasværket og hans nye kone. Dejlig mad med tilbehør og mange gode snakke.

Julen kommer til at bestå af en tur til Fejø i tre dage før Juleaften, hjem til denne, da jeg ikke kender vejret og skal på job d. 25.

Da året også er ved at rende ud, vil jeg her takke for alle, for de dejlige stunder vi fik sammen i det forløbne år, samt ønske alle et godt og lykkebringende Nytår.

B.H.

Den er ikke ny, det er en gammel Amerikaner. Motoren skal laves om, eller en ny. Men til de penge, jeg har givet for den, kan den godt tjene sig ind, eller også ser den bare godt ud, at have stående. Ja alle bliver jo børn, her til Jul.
Et godt liv.

Nu nærmer Julen sig med raske skridt. I barneårene, ønskede man sig mange ting, som man godt vidste ens alenemor slet ikke havde råd til. Vi var tre børn, så der var munde nok, at mætte.

Nu mange år efter, er tiderne heldigvis anderledes, man kan stort set, købe hvad man vil. Man gør det ikke til Jul, for her er tingene som regel dyrest, men hen over året, når behovet melder sig.

I år ønsker jeg mig heller ikke noget, det har jeg nu ikke gjort i mange år. Det eneste jeg har ønsket mig, er at mine omgivelser, har det godt. Mit eneste barn og barnebarn, svigersønnen og mine søskende. Der ud over vil jeg naturligvis ønske, at der ikke bliver flere krige, end der er i forvejen.

Her på det sidste er der alligevel, kommet et ønske mere.

Jeg ønsker mig brændende, at en nærtstående person, får styrke til, både at holde op med at drikke og ryge, så han kan blive opereret i ryggen.

Det lyder som et stort ønske, det er det også. Alle der har prøvet at holde op med, bare en af tingene, ved hvor svært det er. Jeg har selv tre gange holdt op med, at ryge. Det har ikke været svært, ud over for mine omgivelser. Men to ting på en gang er mere end dobbelt så meget.

Jeg håber jeg får mit ønske opfyldt.

Glædelig Jul til alle.

B.H.
Når alting er som det plejer og altid har været.

Værkstedet var opdelt i flere afsnit, den gamle afdeling, som havde ligget der fra tidernes morgen. I direkte forbindelse, var der tilbygget et maskinværksted, med den tidobbelte plads. I slutningen af min læretid, blev der bygget en ny udstilling, samt lager, der ellers lå i en kold garage.

Men denne historie, skal handle om, en af omdrejningspunkterne i denne smedje. Han var som regel den første, man som lærling mødte. Han lavede VVS og alt andet ude af værkstedet. Jeg fik kun tre uger i starten med ham, nogen vil mene: At han ikke kunne lære mig mere, eller helt havde opgivet at lære mig noget. Men virkeligheden var, at mester havde brug for en på smedeværkstedet og det var så der, jeg endte min tid.

Svend-Erik, som en anden lærling fra den tid Niels-Peter og jeg besøgte lørdag eftermiddag, blev der fra hans læretid og helt frem til firmaet lukkede. Han er nu 72 år, lever stadig alene, med hans store passion for fugle i volierer, som han selv har opbygget, for år tilbage.

Alt er som det plejer og altid har været, dog havde han nu fået høreapparater og en ny Ipad.

Det blev 3 - 4 dejlige timer, som jeg vil mindes mange år frem.
Sådan gik det.
Normalt, er der ikke politisk stof, på min hjemmeside. 2017 er en undtagelse. Beklager, men syntes de har gjort det rigtigt godt.
Den socialdemokratiske del af det nye byråd i Slagelse.

A

John Dyrby Paulsen, Korsør Valgt

Personlige stemmer: 3.869

Slagelse

Lis Tribler, Slagelse Valgt

Personlige stemmer: 2.250

Slagelse

Steen Olsen, Skælskør Valgt

Personlige stemmer: 758

Slagelse

Ali Yavuz, Slagelse Valgt

Personlige stemmer: 572

Slagelse

Sofie Janning, Slagelse Valgt

Personlige stemmer: 474

Slagelse

Unnie L. B. Oldenburg, Slagelse Valgt

Personlige stemmer: 416

Slagelse

Anne Bjergvang, Agersø Valgt

Personlige stemmer: 404

Slagelse

Jørgen Andersen, Korsør Valgt

Personlige stemmer: 347

Slagelse

Flemming Erichsen, Korsør Valgt

Personlige stemmer: 312

Slagelse

Anders Nielsen, Korsør Valgt

Personlige stemmer: 306

Slagelse

Britta Huntley, Korsør Valgt

Personlige stemmer: 298

Slagelse

Jimmi Jørgensen, Korsør Valgt

Personlige stemmer: 254

Slagelse

Sådan endte det. Jeg kan tilstå, at der var 305 andre, som havde givet deres personlige stemme til den samme som jeg. Jeg føler at Korsør/Skælskør er rigtigt godt repræsenteret i den nye kommunale top. Desværre, ser det ud til, at der er problemer med at få besat borgmesterposten i Slagelse kommune. Der foregår altid så meget, når lyset bliver slukket.
Borgmesterskift.

Så lykkes det for Socialdemokratiet, at vinde borgmesterposten igen, i første omgang. Men pludselig slog en sig i tøjeret og øjnede chancen for selv at indtage pladsen.

Jeg håber der bliver noget mindre ballade i den kommunale børnehave, de næste fire år. Desværre ser det ud til, at det er mange af de samme (ikke tilpassede børn) på stuerne, som i de forgående fire år.
12 dage uden internet.

Det der ikke kan ske, skete for næsten tre uger siden. Det fine trådløse netværk, fik et ildebefindende. Intet hjalp, så jeg afleverede det hos Elgiganten, hvor jeg har købt det.

Der går nemt tre uger sagde de. Heldigvis, havde jeg stadig min dongle til isætning af kortet. Desværre virkede det kun på Windows 7 hvilket indebar at vigtige ting forgik på 1. salen. Resten af mine mails, kunne ses på telefonen.

jeg har egentligt ikke savnet det, mærkeligt nok.

Langsomt brænder de 4 lys. Alt er så stille, at man kan høre dem tale til os.
Det første lys sagde: "Jeg er Freden. Folk passer ikke på mig, så jeg slukker snart"
Dens flamme blev hurtigt mindre, og lyset døde ud....
Det andet lys sagde: "Jeg er Troskab. For det meste er jeg kun et ord, som få kender til. Derfor har jeg ikke lyst til at fortsætte med at brænde"
Mens lyset snakkede, kom et vindpus...t og blæste lyset ud.
Så var det det tredje lys's tur: "Jeg er Kærligheden. Jeg har ikke længere kræfter til at fortsætte med at brænde. Mennesker negligerer mig. De har glemt, at de må elske og ære hinanden" og lyset ventede ikke længe, men døde ud.
Da, med et, kom et lille barn og så de 3 slukkede lys. Barnet så på dem og sagde:
Hvorfor brænder de ikke mere"?
Da lysene havde fortalt barnet årsagen, begyndte barnet at græde.
Da svarede det fjerde lys:
Vær ikke bange. Jeg brænder endnu, og med mig kan du på ny tænde de andre lys, for jeg er "Håbet"
Med tindrende øjne tog barnet "Håbets lys", og med dette tændte hun de andre 3 lys.
Lad aldrig flammen fra Håbet forsvinde i dit liv, og lad hver og én af os værdsætte, Håb - Troskab - Fred - og kærlighed.

Dette er kopieret fra Face Book i anledning af, at tiden med lys er kommet. Men også fordi, at man aldrig må glemme håbet, det måske vigtigste i en persons liv.

Ferie er dejligt og 5 uger er ekstra dejligt. Det tror jeg jeg prøver igen til næste år. Men som jeg altid sagde, mens jeg var reparatør og direktøren kom ind i frokoststuen og sagde god ferie, husk at nyde det: Det bliver dejligt.

Det har jo været almindeligt, for mig, at holde ferien sent, når de andres og fabriksferien var forbi. Det har ofte gjort vejret bedre, i den første del, men gasfobruget højere i den sidste del på mine camperture. Sådan var det også denne gang, men jeg havde også udskudt den 14 dage mere.

Næste år vil jeg gøre det samme, men på forhånd finde dato og tage afsted, til udlandet, (sikkert Sverige, som så ofte før) Der er dog et par ting, som skal være på plads inden, omkring camperen.
Hjemme igen.

Selvom jeg havde 5 ugers ferie, valgte jeg alligevel, at vende hjem onsdag i den 2. sidste uge. Vejret blev koldt og kedeligt, med blæst og regn.

Naturligvis valgte jeg den dag, med mest modvind på broen. Men vi kom da over. Den sidste 1 ½ uge, er gået med at få lavet de ting færdigt, jeg var i gang med før ferien. Der var også lidt tøjvask, selvom datteren havde klaret det meste.

Så fik jeg tid, til at lave den væg, som har været planlagt længe. Nu mangler kun den sidste gang maling på væggen og vinduet, samt gulvlister.

Selv om der har været en del arbejde i ferien, har jeg nydt at have tid til det.

Det er også den første rigtige lange ferie, jeg holder i mange år.
Ferie og på farten.

Lørdag til frokost, ankom "Køteren" og jeg til Fejø. Gensynsglæden var stor, specielt hos Enya og Santos. Dagen gik med hygge og at se deres nye udhus byggeri. Det er nu næsten færdigt udvendigt.

Søndag, gik vi i gang med at tage den gamle Salamander kedel ned og tilslutte en nyere og mindre pladskrævende kedel, med tilhørende oliefyr. Vi genbrugte det meste, men manglede nogle ting bl.a. haner, som blev hentet mandag. Normalt tager det kun kort tid, at hente noget i Maribo, men grundet særplan, Da Femø færgen er på værft,) sejlede færgen begge steder men med et større interval. Efter adskillelse, ændring og sammenskruning igen, viste det sig at et større T var tæret. Det udløste en ekstra tur til fastlandet. Projektet ændrede sig lidt under vejs og der kom mere til. Således, blev der også lavet vand i det nye udhus. Men onsdag var vi færdige.

Torsdag formiddag flyttede jeg til øens anden camperplads Hos min søster og svoger. Her er et fint stykke græs, med udsigt over vandet og mulighed for dejlige gåture, til sø og hav. Det blev kun til en enkelt overnatning, da jeg fredag skulle til træf på Dagelykke havn på Langeland.

Efter en sidste frokost hos datteren og svigesønnen, fulgtes datteren og jeg, til færgen. Hun skulle på arbejde i Maribo, jeg til Tårs færgehavn.

Her mødte jeg Birte og Finn, som jeg fulgtes med, det sidste stykke vej.

Træffet startede med spisning på havnens lille kro. Bagefter trak vi ned i havnens fælleshus. Her blev snakket og hygget til midnat.

Der var mange hunde med, men alle veldresserede og uden slagsmål, af nogen slags. Santos fik mange klap og kæl. Kun en lille Bokser, knurede han af, da den forsøgte at komme op i hans hundehus i bilens passagerside. Der satte han grænsen. Der blev gået mange ture, med alle hundene, men også to og to, eller flere. Nogen af dem var endda ude at bade, men det er stadig ikke noget for Santos. Kun 10 cm. op af benene, er nok for ham.

Om eftermiddagen var der stoledans, en leg, hvor alle var med. Der var tre præmier, til dem der var tilbage, til sidst og ikke havde snydt nævneværdigt.

Om aftenen var der spisning, igen med mad fra havnens kro. Der var levende musik til maden og dans bagefter. Det var utroligt hyggeligt og ikke højere end, at man kunne tale sammen alligevel. Jeg gik nu hjem tidligt, i forhold til mange, gik en runde med hunden, tog piller og så en film og fik et glas vin mere. Man kunne stadig høre den gode musik, da jeg gik i seng.

Søndag efter morgenmaden, blev flaget strøget og de fleste tog afsted tidligt.

Et dejligt træf var slut, tak til værterne for veludført arbejde.

Jeg kørte mod Fyn, efter en camperplads, som på nettet lød fin og billig. Den lovede dog mere, end den holdt og der var ikke strøm, på pladsen. Efter to dage ville jeg gerne have ladet batterierne op igen.

Vi kørte videre og endte på Lundeborg havn/Marina. Her må man ikke holde, men bliver ikke smidt væk, hvis man betaler 120 kr. Det er sådan et dejligt sted, så hvis vejret holder bliver vi måske en dag mere. Her er strøm, bad og nogle dejlige omgivelser. vi har gået på molerne, i skoven og jeg har fået fotograferet en del. Det er ren afslapning, efter at have været sammen med mange mennesker, den sidste tid.
Rally og regnvejr i stride strømme.

Både den 8 og 9.09.17 afholdt Slagelse autosport et DM i rally. Desværre var der kun godt 30 som stillede op. De blev udsat for fine prøver fredag aften, her så jeg ikke så meget, da jeg havde glemt brillerne. Næste dag druknede mest i regnvejr. Efter middag blev det helt slemt. Men der blev vist fin kørsel. Bagefter et mini rally på nogen af de samme prøver. Et flot arrangement af klubben.
Dødsfald.

Mandag morgen fik jeg besked om, at en af mine gode campervenner "Smeden" Bent Pedersen (Bøgesø smeden) var afgået ved døden.

Han kæmpede som mange andre sin kamp mod kræften til det sidste, men tabte desværre.

Bent var en ”stor” person, en, man altid kunne regne med. Når han sagde noget, lå der vægt bag det. Tingene, var gennemtænkt, både professonelt og som privatperson.

Bent var erhvervsmand og med i mange ting, i lokalområdet omkring Næstved. Han beviste også selv, hvordan man driver en god virksomhed.

Bent var også til stor inspiration for vores camperklub DK-Autocam. Han var med i bestyrelsen og var bl.a. en stor fortaler for etablering af camperpladser, rundt om i DK. Det lykkes ham at få lavet en i Næstveds lokalområde.

Sidst i januar måneden hvert år, kørte han og hans kone Lis til Spanien i deres camper. her var de begge meget glade for at være og havde været i mange år. Her kunne Bent sidde og planlægge sit firmas aktiviteter, samtidig med at han slappede af. Han kunne cykle ture og gå på markeder, med sin hustru.

Jeg har talt meget med Bent, på de træf, jeg har været med til, med mine skiftende partnere.

Specielt husker jeg træffet hos ham og hans kone sidste år. jeg var alene og vi sad og talte til langt ud på natten om vores liv, som på flere punkter, har lignet hinandens, hans firma, de ting der sker, som vi ikke altid, selv er herre over. Vi talte ikke meget om sygdom.

Nogle måneder efter kunne jeg læse, at de havde købt en tur med autocamper i Amerika. Men allerede ved næste træf, forlød det, at de ikke turde tage turen alligevel, da sygdommen var i udbrud igen.

Det lykkes dem, at sælge turen, til nogle andre og de skiftede deres store camper ud, til en 3,5 t. og forberedte sig på sygdommen.

Men den var meget mere barsk, end forventet og angreb så han slet ikke kunne døje kuren og medicinen.

Jeg kommer til at savne, hans kloge ord, simple logik, hans legen med ordene og afslutningen på hans skriverier, som altid afsluttedes med ordene: Det bliver en god dag.

Det blev den første feriedag, ikke for mig.

Æret være hans minde.
Mine tanker går til hans kone Lis og resten af familien.
Ferie.

Så blev det min tur, til at holde ferie. Jeg har valgt at holde alle 5 uger, i et stræk. Dels for at det nu begynder at blive koldere, de sidste varme dage, skal nydes.

Der er nogle ting i huset, som skal laves, inden varmesæsonen igen starter. Jeg vil naturligvis også gerne ud at køre, så lige så snart, jeg er klar, med de basale ting, tager jeg afsted.
En hyggeweekend med en rimelig transportstrækning.

Fredag eftermiddag tikkede en besked ind, om at et par venner, holdt med deres camper på havnen i Korsør. Det blev til nogle hyggelige timer fredag aften, ligeså lørdag, hvor der blev fisket, for første gang i mands minde. Om aftenen igen spisning, med efterfølgende hygge.

Søndag morgen, efter morgenmad og en solid tur rundt i byen, med den firbenede, brød Santos og jeg op. Vi tog hjem og jeg videre til min bror, som havde brug for hjælp.

Tak til Gunne og Mogens, for hyggeligt samværd.
Når man bliver taget ved næsen.

Jeg må være inde i en periode, hvor jeg bliver naret gang på gang. Senest blev en ellers god handel, med en 2,8 l. motor, til en rimelig pris, samt fornuftig transport til en knap så god handel.

Det er jo skik og brug, at man betaler, før man får varen, det gjorde jeg, samt for transporten. Motoren blev leveret dagen efter, desværre manglede der to basale ting, strømfordeleren og øverste låg på karburatoren. Vi aftalte, at han skulle sende disse ting, hurtigst muligt. Siden har jeg så ikke hørt fra ham.

Da jeg følte, at jeg ikke helt, kunne stole på ham, kontrollerede jeg på Ford med motor nummeret. Ganske rigtigt, det var en 2,3 l. og ikke en 2,8 l. som lovet.

Jeg har naturligvis, sat nogen på sagen, men at få pengene retur, er nok svært og forbundet med både det ene og andet. Jeg har derfor fundet en anden motor, som skal pakkes om, når jeg er færdig med alle de ting, jeg skal gøre i huset. jeg overvejer, at stille den ud ved siden af båden.

Ellers bød ugen på et hyggeligt træf, med camperen. Dejlige biler, knap så godt vejr, som ønsket, men Santos nød det, der var en hel række af børn, som på skift fik lov at gå med ham. Han blev kælet med og klappet. Jeg fik tid at kigge på alle de spændende biler.

God uge til alle. De fleste, er jo nu startet efter ferien, jeg går og tripper, hvornår det passer bedst.
Så lykkes det.

Det har helt fra starten, stået lidt hen, i det uvisse, hvad det var for et mærke kabine, jeg havde på min camper.

Da jeg for år tilbage, byttede min Adria campingvogn, med den, dengang 20 år gamle vogn, påstod manden jeg handlede med, at den var bygget næsten lokalt.

Jeg har så i perioder søgt information om den. Men ikke kommet videre. Når det har regnet, har man fra en bestemt vinkel, kunne jeg se antydninger, af enkelte bogstaver bagpå den. Men de var meget utydelige og specielt det første, var svært at tyde.

Under weekendens regn, var muligheden, der igen. Her kunne jeg se, at det første utydelige bogstav bestod af, et S med en krone/lilje ovenpå. Så åbenbarede de andre, mere eller mindre usynlige bogstaver sig og der kom til at stå Senator.

Jeg søgte lidt og fandt ud af, at den ganske rigtigt, er produceret på: Fiskers Caravan Fabrik v. Silkeborg. Det er lidt uvist, om samme mand havde fabrikken Lysbro, som lavede haveværktøj. Jeg har i Silkeborg arkiv, fundet et enkelt foto, hvor disse kabiner, står i baggrunden. Man skal have tilladelse, til at bruge det og det har jeg ansøgt.

Hvis nogen har yderligere information, vil jeg meget gerne have den.
En dejlig forlænget weekend.

Så er det mandag igen. Weekenden, som for mit vedkommende, er fra torsdag, til søndag, blev brugt på at flytte nummerpladen til tops, bag på camperen.

Jeg har monteret den brugte tagboks (til 100 kr.) bagpå. Da det var meningen, at den generator, som jeg har haft i årevis og som lejlighedsvis, har stået bagpå, nu skulle rigtigt i tørvejr. Derfor skulle der skæres i kassen. Da forstærkningerne, bestemte hvor, samt at den skulle sidde så lavt, at man skulle kunne komme tingene ind, uden at kravle, kom den til at dække for nummerpladen.

Min gode nabo, som altid er behjælpelig, med plade, bukning, m.m. leverede efter mål, jeg monterede trak strøm op, samtidig med en ledning til det bakkamera, som har stået på ønskelisten længe.

Men hver gang, var der lige noget andet, som stjal de 1.700 kr. Også denne gang, da der pludselig viste sig at ligge, et par rudelister i Slesvig, til fordørene. De koster mindst det halve, men er umuligt, at få andet end i England.

Samtidig, fik jeg mulighed, for at få fingre i en 2,8 l. motor, som efter sigende, skulle have kørt 151.000 km. Den skal jeg gå og lege med, til vinter. Den skal kontrolleres og pakkes om. Afhængig af stand, skal enten det hele, eller kun toppene bruges.

Det er ikke de 19 hk. mere, der er interessant, men mere det meget bedre moment, som jeg ønsker. Den jeg har kører fantastisk, men fra 65 til 90 skal der kæmpes noget. Ved store stigninger, som bakken mellem Korsør og Slagelse, lander den oftest på 65 km. Selv en nedgearing hjælper ikke. Den har altså 2200 kg. at slæbe på, samt et stort vindareal.

Fredag aften, kørte "Korsør's kønneste køter" og jeg til Gammelrand, hvor vi camperede i grusgraven. Næste dag, var der seedning, til dagens rallysprint. Det var en dejlig dag, med følgeskab, af gode venner og min dejlige hund.

Løbet sluttede med at min igennem mange år, gode vens to drenge, kom på 1. og 2. pladsen, samt en ung meget talentfuld kører, kom på 3. pladsen.

Selv om der var mange, meget potente biler, er der et krav om, at man skal gennemføre. Der køres fire heat, det dårligste, kan trækkes fra, men 4. og sidste heat, skal gennemføres. Det er en hård sport, som stiller store krav til materiellet og køreren. Hvert år udgår mange. Heldigvis var der ingen grimme afkørsler i år.

Da de lige var kommet op på sejrs skamlen, begyndte regnen. Vi gik til camperen og blev der til næste dag søndag. Her valgte vi, grundet vejret, at tage tidligt afsted. Sand er sand, men, hvis det bliver vådt, kan det blive svært.

Her mandag morgen, kl. ca. 6.00 kom de så med motoren. Det bliver spændende, at se hvad den indeholder.

Med ønske om en god uge til alle, både dem, der stadig har ferie og dem der er startet på arbejde igen.
Tyveri, ved højlys dag.

Hvor er det fantastisk, at man lever i et land, hvor alle har retten til, ikke at gå sulten i seng.

Hvor er det så fortvivlende, at man ikke kan have sine ting i fred.

Til den person, som stjal min taske,

(en lille lynlåskuffert, mærket Bosch uden på, med rød skrift)

Hvor er du lav, at tage noget fra andre, som man er afhængig af. Solbriller, vand til turen, samt, spejlrens, servietter, værktøj, til opstramning af hjul, på de madvogne jeg kører med. Samt en masse andre ting, som kun har værdi for mig.

Det vigtigste: Mine nøgler.

Til bil, hus, cykel og alt andet, der er lås på. Må du gerne aflevere, samme sted, hvor du tog dem, i vinduet til centralkøkkenet.

Hvis nogen, kan hjælpe med at skaffe dem til veje, udbetaler jeg gerne en dusør. Skriv til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.