Smedens hjemmeside

Ferieturen 2010

Ferieturen i 2010

Ferien 2010

så det tager lidt tid. Til sidst blev væggene malet i en dejlig frisk grøn farve og så var det blevet tid til at tage på ferie hensidan i Sverige som i de tidligere år.

Til trods for at jeg i år havde ikke mindre end fire ugers ferie til rådighed, i hvad jeg selv mener den suverænt bedste tid, nemlig hele juli måned blev vores ferietur i år kun på lige knap 14 dage. Dette skyldtes ikke som sidste år, at det blev et heftigt regnvejr, ej heller utætheder i campingvognen, men simpelthen at vi havde besluttet at renovere stuen i huset. Og dette projekt havde vi forventet ville tage den første 1½ uge. Det kom også til at passe, men vi havde også ind i mellem de forskellige arbejdsgange, tid til at slappe af og hygge. Vi havde på forhånd i weekenden op til den uge hvor vi fik ferie fjernet alt hvad der kunne undværes fra stuen så vi var helt klar til at gå i gang i weekenden. Vi havde tidligere lukket en dør, som skulle have den sidste hånd med spartling og tapet ovenpå. Loftet havde flere revner som skulle ordnes og have hæftegrunder inden det blev malet. Det er en stue på ca.

Da vi tidligere på året havde sat camperen i kommission, med salg for øje og dermed ikke havde råderet over den i ferien, havde vi investeret i en ældre campingvogn, som vi mente bedre ville kunne dække familiens behov for plads. Den blev trukket af min Hyundai Tucson hvilket den bare gør rigtigt fint. De 140 dieselheste passer utroligt godt til byrden og gearingen ligger helt rigtigt i forhold til ydelsen. Det er en ren fornøjelse at have en sådan køremaskine. Min første campingtrækker var en Ford Escort 1300 med 60 hk. den havde jeg kun i et halvt år, så blev den byttet ud med min første RSer med næsten det dobbelte antal kræfter og et meget bedre drejningsmoment. Men intet slår altså en diesel i trækkraft og commonrailens bundtræk er bare formidabelt.  

. men den passer fortrinligt, og den har rigeligt overskud. Den har også både aircondition og var til ferien blevet opdateret med køletaske i bagagerummet og DVD afspiller med to skærme bagi. De tre, der kørte i denne bil

havde dermed lejlighed til at se nogle flere ting på vejen, mens jeg kørte videre mod næste mål med campingvognen. I ferien havde vi til trods for, at have betalt en formue for vaccinationer til vores dejlige Dalmatiner, som kun er blevet knapt 1½ år valgt at få ham passet hos min datter i Korsør. Det var vi nu glade for, for der var mange varme dage og vi havde endnu ikke fået løst problemet med sæder i trækdyret, hvilket betød at vi så også skulle køre rundt i to biler til attraktionerne, hvis hunden skulle med.


Resten af familien kørte i finkebilen, Den superøkonomiske og  yderst praktiske Peugeot

206 den har ligeledes en sådan commomorailmotor men dog kun en

Turen på kortet.

Fra vores bopæl på Skalsbjergvej kørte vi mod Slagelse, og tog motorvej E 20 mod København. Her fortsatte vi over Øresundsbroen. Vi kørte udenom Malmø fulgte  E 6 til vi mødte E 22 fortsatte igennem Lund, drejede fra mod Esløv af vej 113 til Stockamøllan, videre af vej 13 til Røstanga so ar turens første mål.

Turens andet etape gik gennem Esløv og Hørby og blev fortrinsvis nået via E 22  

Turens start.

For en sikkerheds skyld, havde vi på forhånd booket en plads på den campingplads, som i 2010 var blevet valgt til dette års bedste campingplads i Sverige Røstånga camping og bad: www.rostangacamping.se/

. hjemmefra hvor vi bor lidt uden for Slagelse. Den skulle være centralt placeret med flere attraktioner rundt om og der skulle være spændende at være på pladsen for to teenagere og noget at se på i nærheden.

Vi havde gjort det ud fra flere grunde, dels at vi ikke ville køre så langt. Der var under

Den levede fuldt og helt op til vores krav. Der er på pladsen alt fra minigolf til et stort badeland, en fiske-sø, mulighed for at leje både til at sejle med, dejlige toiletter og bade. Alt fungerede og var rent og pænt, så vi blev der også tre dage mere end beregnet. Det er bestemt ikke sidste gang vi tager dertil, bestemte vi allerede inden vi forlod pladsen. Der findes både en nationalpark og en dyrepark med alle Nordiske dyr samlet i nærheden, den fylder et stort areal, og er fantastisk dejlig at gå rundt i.
www. skanesdjurpark
.se/

samtidig er der flere gode handelsbyer i nærheden, samt naturligvis mulighed for lidt nærkøb i selve byen og på pladsen.

Det var en rigtig god start på ferien, både for ungerne og os. Vi havde haft travlt med at lave stue, ungerne havde haft en uge sammen med først deres bedsteforældre, og de sidste dage sammen med deres far.

Herefter kørte vi ud mod Østkysten for at ende i Karlskrona Her havde vi bestilt plads på den lille campingplads på øen Storkø, en af de små øer ud for selve storbyen. Den ligger ca. 30 km. uden for byen.

For at komme til campingpladsen skulle vi først over øen Senoren, det foregik med bro herefter var der dæmning til Storkø hvor vi skulle bo og ligeledes endnu en bro til den næste ø Tjurkø.

Campingpladsens hjemmeside  hedder:
www.sturkocamping.com


Det er en lille men utrolig dejlig, hyggelig og fredelig campingplads. Og i byen Karlskrona 
er der utroligt mange ting at se på. En gåtur i selve byen med dens dejlige kirker. En tur langs havnen, og et besøg på Marinemuseet

Nyeste kommentarer

14.08 | 00:53

Jeg blev diagnosticeret med slidgigt som 69-årig i 2018 med flere mislyk...

10.02 | 13:49

Hej Børge Holm jeg skriver til dig i håbet om flere oplysninger på hj...

02.08 | 21:08

Spændende læsning,

03.09 | 11:17

Har skrevet en mail til dig på borge-holm@live.dk Mvh kicki pelsen