Smedens hjemmeside

Turen til Portugal har været bestilt i mere end et halvt år, for det er ikke unormalt at ”Finkens” (Annette) far gør selskab på en ferie. Da jeg lærte Annette at kende, var rejsen for dette år forlængst bestilt til Spanien. Den tog hun og ungerne på, med hendes far, mens jeg blev hjemme og arbejdede og passede huset græsplænen og postkassen.


Og indrømmet, jeg er jo ikke til det der med hotelferie, flyvning og sådan noget.

Men her for kort tid siden, var vi på et kro ophold i Jylland med hele hendes fars familie. Ingen skal nu få mig til at indrømme, at det ikke var hyggeligt, afslappet og lækkert at kunne sætte sig til bords, uden at tænke på borddækning, opvask og madlavning. Det var ligesom prøven på, om jeg nu også kunne klare det. Det var også første trin på stigen, om vores hund Santos kunne lide at være på hundepension.

Vi bestod begge.

Søndag d. 17.10.2010 afleverede jeg derfor hunden i pensionen efter den sædvanlige morgentur. Vi kørte efter at have pakket det sidste, vejet, fordelt og efterladt enkelte ting, i begge biler mod Hvidovre hvor Annettes far bor. Vi kunne alle være i den lille bil, men så var der ikke plads til bagagen. I min var der plads til det hele men kun plads til to, da det stadig er en gulpladebil.

Vi var der lidt over kl. 11.00 og ca. 11.30 kom der en taxa og kørte os ud til lufthavnen.
Her skulle vi først tjekke ind, derefter igennem de sædvanlige kuffert og persontjek. Man skal være der to timer før afgang, så der blev tid til en kop kaffe og en medbragt mad inden ombordstigningen.
Flyveturen gik direkte til Lissabon og tog tre timer og fem og tyve min. Det tog dog lidt tid at få alle kufferterne igen, men derefter blev vi opfanget af vores reserve guide, som holdt parat med en minibus, som kørte os til Estoril. Vi var kun 14 så det var et mindre selskab bestående af to familier med 6 og 5 medlemmer samt et par og en enlig.

Fremme ved hotellet skulle der pakkes ud og nettes lidt inden aftensmaden. Den var hver dag kl. 20.00, men man er jo en time bagefter her.

Den første dag efter morgenmaden tog guiden os på en tur rundt i selve byen Estoril, En dejlig ren by med strand, seværdigheder som et Kasino og en masse fine spisesteder.

Afslutningsvis gik vi til byen Cascais, hvorefter guiden tog hjem. Vi blev i byen, spiste, gik rundt og kiggede og tog hjem sent på dagen. Det var helt klart en dejlig by.

Tirsdag gik turen til Lissabon, med et besøg i den flotte store kirke, et par mindesmærker, samt en tur i den gamle bydel, som er anlagt op af det kuperede terræn. Vi blev kørt op og gik ned.


Onsdag var fridag, da selskabet var for lille var dagens store tur aflyst, men da familiens tre yngste ikke var med tirsdag, grundet at ”Lillefinken” havde slugt noget havvand, og kastede op mandag aften og tirsdag morgen valgte de to ældste svigerfar, svigersøn, (mig) at tage af sted alene. Men onsdag tog hele familien toget til Lissabon og gik rundt i den indre by inden vi tog en taxa til det store Oceanarie. På tilbagevejen tog vi også en tur i svævebanen. Det var en spændende dag med mange gode oplevelser, som tog det meste af dagen, hvorefter vi valgte at tage hjem til hotellet, slappe af og til sidst tage endnu en tur til stranden. 
Torsdag gik turen igen på egen hånd til byen Cascais 3 - 4 km. fra Estoril. Det er en udpræget turistby med masser af små cafeer, spændende huse og meget andet. Turen kan man vælge at gå langs stranden eller tage med toget, det tager under ti min. 

Fredag kom guiden med bussen kl. 9.00. Vi kørte til Europas vestligste punkt: Cabo da Rocha samt byen Sintra med det flotte tidligere royale slot som vi så indvendigt.

Lørdag. Fridag, vi gik til Cascais shoppede souvenirs, spiste indisk mad og svedte. Dagen var nok den varmeste måske 24 - 25 grader. Kl. 19.30 afskedsmiddag: utrolig lækker mad, flot vin og dessert. Herefter kaffe efter eget valg, resten af aftenen foregik i baren.

Søndag rejste vi hjem. Da var vejret også ved at vende, og i Portugal er vejret nu omtrent som herhjemme... Tror vi nok.

En utrolig dejlig tur, som varmt kan anbefales.

 
        

Nyeste kommentarer

14.08 | 00:53

Jeg blev diagnosticeret med slidgigt som 69-årig i 2018 med flere mislyk...

10.02 | 13:49

Hej Børge Holm jeg skriver til dig i håbet om flere oplysninger på hj...

02.08 | 21:08

Spændende læsning,

03.09 | 11:17

Har skrevet en mail til dig på borge-holm@live.dk Mvh kicki pelsen