Smedens hjemmeside

Diverse fotos

Denne ferietur, der ligesom sidste år skulle gå til Italien, blev igen i år, spoleret af en dejlig fest for et af vores børnebørn. Vi havde ellers, som sidste år, fået lovning på 1 måneds ferie, som burde være nok, til turen derned, samt besøg af nogle af de større byer, i den Nordlige del. Og da vi i påsken besluttede at de sidste dage, efter at vi havde været i Berlin, var for få til at få set ret meget af Harzen besluttede vi os for at tage denne tur, som en sommerferietur.

Fra ferieturen 2007

Det kan varmt anbefales, måske var vi meget heldige med vejret. Ud af de 13 dage, vi var af sted, var det kun den anden sidste, vi fik regn på. Og temperaturen lå mange dage over de 20 grader.

Vi startede torsdag aften, efter at vi begge havde fået fri fra arbejde, spist og badet, med at køre til Rødby-havn. Vi havde bestilt plads kl. 21.45 men kom med kl. 21.00 Efter at være landet i Puttgarden kørte vi, som man altid plejer i den store kortege, til man møder motorvejen E22. Det er en træls og lidt sej vej at køre på, men overfarten er til gengæld god og alligevel ret hurtig.

Vi gjorde holdt for natten, på en stor rasteplads, omkring Lübeck, hvor der holdt mange lastbiler. Dette er altid et godt parameter, for sikkerheden, samt for at min kone også for sovet. Næste morgen kørte vi videre, mod Hamburg, af vejen der nu hedder E45 vi kører udenom Braunschweig og lander i Bad Harzburg lidt over middag. Vi prøver først at køre lidt rundt i byen, tror på et tidspunkt, at vi ser nogle skilte med en autocamperplads, men opgiver, og tager ind på den første campingplads, vi møder på vej ud af byen, den er nydelig, stor og opbygget i terrasser.

Her bliver vi i to dage, den første slapper vi af, næste dag ser rigtigt på byen, vi går der ind, vi har misforstået busplanen, og går også hjem. Det er første dag uden strømper, og sandalerne, er ikke gået rigtigt til endnu, så det ender med en vabel, og afslapning i camperen, resten af dagen. Der bliver læst, en del, men k ort efter kører en af vores naboer, nærmest sin kone ned, og skubber sin store booggy-Kabe med sin flotte Mercedes mindst 20 cm. og laver en pæn bule i kofangeren, så må vi hen og se hvad der er sket. De kører på hospitalet, intet er brækket, men hun er gul og blå, over alt. 

Næste dag kører vi videre mod Braunlage. Her tager vi toget, mod Brocken, med et enkelt stop i  Schierke. Det var en dejlig køretur, men hvis der havde været mulighed for at stå af, og tage et senere tog, havde vi nok gjort det, for toget var så overfyldt, men vi kom derop til et noget blæsende og koldt vejr, men det regnede dog ikke, og så siges det jo at have været fint vejr.

Da vi om eftermiddagen kom ned igen, fulgte vi kløften ind i landet til en campingplads, med en ny og ganske  speciel camperafdeling. En fantastisk flot lille by, med små søer i nærheden af pladsen, og et meget kuperet terræn omkring byens huse. Først bag efter så vi at der også var en camperplads i Schierke.  Næste dag kørte vi til Nordhausen, parkerede , og så os lidt omkring. Herefter kørte vi videre til den næste lille by, Kelbra,   Den lå op til en stor sø, og var den eneste campingplads i miles omkreds, og meget svær at finde. Herefter fortsatte turen, vi fik blandt andet set noget af de flotte byer, Leipzig, Halle, Schlaitz, Magdeburg, Plötzky, Gommeren, Dornburg og Brandenburg. Herefter gik turen op over igen, med et stop i Luneburg og Lübeck, samt sidste stop i Burg, hvor der blev handlet, set på mini tog og overnattet. Herefter gik turen ud til Puttgarden, en morgenstund, Vi kom hurtigt over, og kørte til Maribo. Her fik vi bl.a. set Maribo domkirke og de fine bygninger i det åbne museum, inden vi tog ophold på Maribo sø camping. Næste morgen, var det slut, efter morgenmaden brød vi op og vendte hjemad. Vi var hjemme lidt over middag.

Nyeste kommentarer

14.08 | 00:53

Jeg blev diagnosticeret med slidgigt som 69-årig i 2018 med flere mislyk...

10.02 | 13:49

Hej Børge Holm jeg skriver til dig i håbet om flere oplysninger på hj...

02.08 | 21:08

Spændende læsning,

03.09 | 11:17

Har skrevet en mail til dig på borge-holm@live.dk Mvh kicki pelsen